Не само тялото, но и мозъкът има нужда от тренировки. Ето

...
Не само тялото, но и мозъкът има нужда от тренировки. Ето
Коментари Харесай

10 логически загадки за тренировка на ума

Не единствено тялото, само че и мозъкът има потребност от тренировки. Ето за какво ви предлагаме няколко загадки, които ще ви оказват помощ да изострите мозъка си.

1. Колко лъжици би трябвало да се слагат на масата, на която седят майка, татко и всичките им деца: 3 момчета, които имат по една сестра, по този начин, че за всеки да има лъжица?

2. Участваш в надпреварване. Задминаваш втория в надбягването. На коя позиция си?

Източник:  lemono / Shutterstock

3. Вземи 1000 и добави 40 към него. Сега добави още 1000. Сега добави 30. Добави още 1000. Сега още 20. Добави още 1000. И още 10. Какъв е крайният резултат?

4. Ако вали в 00:00 часа през нощта, можете ли да очаквате слънчево време след 72 часа?

5. На един и същи рафт в кабинета на един академик имало 2 две книги една до друга. Едната била 230 страници, а другата - 325. Колко страници има сред първата страница на първата книга и последната страница на втората книга?

6. В зората на киното един американски киносалон почнал да губи пари. Зрителите се ядосвали на дамите, които отказвали да смъкват шапките си в залата и по този метод закривали екрана. Кое е най-евтиното и дейно позволение на този проблем?

7. Един мъж се върти в леглото си и не може да заспи. Взима телефона, набира номер, изчаква малко, оставя апарата и заспива. Защо не е могъл да заспи преди този момент?

Източник: Glinskaja Olga / Shutterstock

8. Намирате се в стая без прозорци и херметически затворена (идеално безпрепятствено и без цепки) затворена врата. Стаята е цилиндрична и Вие сте в центъра й. Цялата сърцевина на стаята е облицована с огледала. Въпросът е какъв брой свои отблясъци виждате?

9. Внезапно заваляло и един човек, който бил навън, нямало къде да се скрие и дъждът го намокрил. Прибрал се у дома вир-вода, само че нито един косъм от главата му не бил влажен. Защо?

10. Български град, на който първата сричка е име на музикална нота, втората сричка е име на прочут композитор, а третата - на египетски господ.

Ще намерите отговорите на идната страница.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР